A Digital Age Deserves A Digital Leader

Wireless router pooped out

Wireless router pooped out

Postby yeshuas » Mon Mar 30, 2009 10:53 pm

My home network consists of a Comcast modem, connected to a Linksys WRT330N wireless router, and then to a Linksys SD2005 switch.

The last few days my internet speed has been like dial-up, and actually not as fast as dial-up. I have rebooted everything, computers, modem, router, and switch, many times and didn't help.

I decided to do a process of elimination, so I hooked the modem directly to a computer, and to my amazement my speed was back. ^*^

Then I connected the modem to the router, and then one computer to the router, nothing.

Then I connected the modem to the switch and then to one computer, and it again worked connected like that, but that is all I can connect to the switch is one computer even though it has 3 other ports
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

Re: Wireless router pooped out

Postby imnuts » Tue Mar 31, 2009 12:15 am

is it just one port on the router or is it all of them? To me, it would see odd that a port wouldn't transmit at full speed as usually network adapters/ports are either all or nothing. Have you tried different cables? Also, have you tried re-flashing the firmware to the router?
Image
PRO SUPREME
User avatar
Posts: 7457
Joined: Wed Mar 24, 2004 5:19 am
Location: Boothwyn, Pennsylvania
Real Name: Mark

Re: Wireless router pooped out

Postby yeshuas » Tue Mar 31, 2009 12:39 am

It appears to be all of the ports, and the wireless as I can't even connect via the wireless, it is like it just slowly started quitting and then poof it was gone.
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

Re: Wireless router pooped out

Postby yeshuas » Tue Mar 31, 2009 1:18 am

I tried all kinds of cables, I reflashed the firmware, everything I can think of, all it will do is connect locally and not internet, and that the same with the wireless part too, it will connect to the local network which is one computer, itself :lol: and that is all, no internet. :bashhead

Now I have to check and see if this thing is still under warranty, because it doesn't seem like I bought it that long ago, I think less than a year.
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

Re: Wireless router pooped out

Postby mnemonicj » Tue Mar 31, 2009 1:27 am

Maybe the issue is your WAN port since your LAN and Wireless LAN seem to be working well. I had a Linksys router that had two ports crap out on me, but neither of them were the LAN port so I was able to use it as a wireless access point until I replaced it with a new router months later. Seems like you got unlucky and the most important port crapped out.
PRO Level 15
User avatar
Posts: 1066
Joined: Tue Aug 17, 2004 1:41 am
Location: Indianapolis, IN

Re: Wireless router pooped out

Postby yeshuas » Tue Mar 31, 2009 2:01 am

mnemonicj wrote:Maybe the issue is your WAN port since your LAN and Wireless LAN seem to be working well. I had a Linksys router that had two ports crap out on me, but neither of them were the LAN port so I was able to use it as a wireless access point until I replaced it with a new router months later. Seems like you got unlucky and the most important port crapped out.

The wireless is not working, nothing is working at all, no wireless internet at all.

The only thing I can access is the setup pages on the router
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

Re: Wireless router pooped out

Postby imnuts » Tue Mar 31, 2009 2:30 am

What about resetting to factory defaults? I know that reflashing is supposed to do that, but sometimes it doesn't.
Image
PRO SUPREME
User avatar
Posts: 7457
Joined: Wed Mar 24, 2004 5:19 am
Location: Boothwyn, Pennsylvania
Real Name: Mark

Re: Wireless router pooped out

Postby yeshuas » Tue Mar 31, 2009 2:57 am

imnuts wrote:What about resetting to factory defaults? I know that reflashing is supposed to do that, but sometimes it doesn't.

reset to factory too.

I dont know what I did but at least now the wireless is sorta working
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

Return to Hardware and Customizing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest