A Digital Age Deserves A Digital Leader

Windows Home Server code name "Vail" Public Prev, RC & RTM

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby shreader » Mon May 17, 2010 7:01 pm

Its a beta build, everything isnt going to work for every PC.

Hopefully when Vail hits RC they get the RA working on mine too.
Software Director
User avatar
Posts: 6518
Joined: Mon Aug 12, 2002 2:25 am
Location: Huntington Beach, CA

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby yeshuas » Mon May 17, 2010 7:35 pm

JD,

I know it is a beta, and won't work with every computer, etc. I had it installed on my D945GTP which has a Pentium D930 dual core, with 1 GB Ram, it worked on it, but I didn't get the RA working, of course now I realize it was the port forwarding on the router and not the computer.

At any rate I was just messing/joking with you. :yesnod:
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby NT50 » Mon May 17, 2010 7:56 pm

99% of the time, it is port forwarding on the router or your ISP. Call you ISP and find out if they have you on a public IP or a private IP. If it is private then it will not work at all.

From what I remember you had the previous version working......
This version shoudl be somewaht the same. If you have all the ports they mention then check to make sure they are TCP and UDP accordingly.
Dogs Have Owners; Cats Have Staff
PROfessional Member
User avatar
Posts: 8220
Joined: Sat Jun 19, 2004 4:46 pm
Location: Jackson, TN USA
Real Name: Jeff Replogle

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby shreader » Tue May 18, 2010 2:09 am

Yes I did have RA working previously on WHS v. 1, but one day it quit working & I couldn't get it back to being accessible from away anymore.

I thought it was my ISP that shut down the RA on my line, after trying for a few days at getting RA working again, w/ no success.
Naturally my ISP said they didn't mess w/ my line.

Mark uses Verizon & has no problems w/ WHS v. 1 so I was thinking my next move is to reset the router to default (after backing up) & start w/ a fresh setup attempt.
There are 190+ -Networked Computer / Device- Network Address- (first 2 columns) items in my routers Port Forwarding (PFp) page.

I copied the PFp into excel to evaluate it.
I have 6 different IRQ addy's listed for the various PC's/ OS's or maybe there are old ones listed too, not sure.
Software Director
User avatar
Posts: 6518
Joined: Mon Aug 12, 2002 2:25 am
Location: Huntington Beach, CA

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby yeshuas » Tue May 18, 2010 4:19 pm

Resetting the router to default factory settings sounds like a good idea, I had a orphan computer that was still listed but was no longer on the network, but still showed up in the router table.
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby shreader » Sat May 22, 2010 11:35 pm

Resetting the router to the default settings did-the-trick.
Forwarded port 80 & 443 to the server, turned on UPnP & the Remote Administration on the router.

I now have Remote Access working from withing the network, a improvement from previously.
Haven't tried from outside the network yet though.

No more web page though, I have to log-on to access anything & the http addy goes directly to the https log-on page.

Do you get the non https WHS web page?
Software Director
User avatar
Posts: 6518
Joined: Mon Aug 12, 2002 2:25 am
Location: Huntington Beach, CA

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby yeshuas » Sat May 22, 2010 11:45 pm

after I enter https://servername.homeserver.com it goes to this logon page

Image

And this is where it goes after I enter the new user name and password that I created

Image
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby yeshuas » Sat May 22, 2010 11:54 pm

also if you notice in the bottom right hand side, you should have a icon that will either open launchpad or Dashboard it should be green if there aren't any issues

Image
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby shreader » Sun May 23, 2010 12:10 am

Yes I have that too ^*^

Can you access the non secure web page though?
Software Director
User avatar
Posts: 6518
Joined: Mon Aug 12, 2002 2:25 am
Location: Huntington Beach, CA

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby yeshuas » Sun May 23, 2010 12:17 am

What is the non secure web page, I am not sure what that is and how are you suppose to get to it?
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

PreviousNext

Return to Alpha / Beta Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron
cron