A Digital Age Deserves A Digital Leader

Windows Home Server code name "Vail" Public Prev, RC & RTM

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby shreader » Sat May 01, 2010 5:59 pm

Mine FAILED its backup of the Main Rig (it started automatically after installing the Connector software) just now noticed it was finished so I checked the Dashboard to look @ the stats.
I didn't want it to automatically start backing up (again) so I dumped the failed backup data & took it (the Main Rig) off the backups.

I'll rerun it tonight before I crash.

Also It is giving me error "Alerts" since the port forwarding is broken w/ my router (I may need a firmware update or something), like I really care about the remote access anyway ATM. I'm sure MS wants that tested though.

My intel Core 2 Duo CPU does support VT, re: Hyper V I havent noticed that yet.
Software Director
User avatar
Posts: 6538
Joined: Mon Aug 12, 2002 2:25 am
Location: Huntington Beach, CA

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby yeshuas » Sat May 01, 2010 7:04 pm

shreader wrote:Mine FAILED its backup of the Main Rig (it started automatically after installing the Connector software) just now noticed it was finished so I checked the Dashboard to look @ the stats.
I didn't want it to automatically start backing up (again) so I dumped the failed backup data & took it (the Main Rig) off the backups.

I'll rerun it tonight before I crash.

Also It is giving me error "Alerts" since the port forwarding is broken w/ my router (I may need a firmware update or something), like I really care about the remote access anyway ATM. I'm sure MS wants that tested though.

My intel Core 2 Duo CPU does support VT, re: Hyper V I havent noticed that yet.


I guess mine does, since it says it is enabled in the bios (checked before I installed WHS Vail on the Intel system I mentioned earlier.

Mine didn't start an automatic backup of my main system that I added, I started it on the Dashboard myself just a few minutes ago, since reading your post of your experience with adding your main rig etc. so I will let you know how mine goes JD, wish me luck.
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby shreader » Sat May 01, 2010 7:32 pm

Good luck
I'm looking forward to your success Daniel :yesnod:
Mine may of failed since I continued browsing online & not sure if I needed to disable the AV but I didn't do that either.

Fun, fun fun :lol:

I Did the (from Main Rig) "http://server/connect" + Run after getting there, to get the Connector software installed, that pretty slick.
Then I figured I'd do a manual BU tonight.
Software Director
User avatar
Posts: 6538
Joined: Mon Aug 12, 2002 2:25 am
Location: Huntington Beach, CA

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby imnuts » Sat May 01, 2010 8:19 pm

I wish my Homeserver system was 64-bit capable. I have been looking at possibly selling it and getting a small and relatively cheap 64-bit compatible system with 1-2TB of storage and an Intel Atom processor.
Image
PRO SUPREME
User avatar
Posts: 7457
Joined: Wed Mar 24, 2004 5:19 am
Location: Boothwyn, Pennsylvania
Real Name: Mark

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby yeshuas » Sat May 01, 2010 8:34 pm

YAY, my backup was successful, (course I am definitely gonna need more HD space since my WHS Vail only has a total of maybe 500GB and I know that is not enough :whistle ) I only backed up part of my drive C since I knew I was HD space challenged :lol:
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby JabbaPapa » Sat May 01, 2010 10:20 pm

imnuts wrote:I wish my Homeserver system was 64-bit capable. I have been looking at possibly selling it and getting a small and relatively cheap 64-bit compatible system with 1-2TB of storage and an Intel Atom processor.


Careful before buying, not every Atom processor is 64-bit capable ; though last time I checked them out (few months ago) I think Intel was talking about phasing out the 32-bit ones... ;)
Image
PRO VETERAN
User avatar
Posts: 9538
Joined: Sun Feb 22, 2004 5:17 pm
Location: Monte-Carlo
Real Name: Julian Lord

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby yeshuas » Sun May 02, 2010 12:52 am

I got the backup working, as I said, so I went on to set up remote access, which seemed to work, but when I try to sign in to the website I get this message; {The user name or password is incorrect. Verify that CAPS LOCK is off, and then retype your user name and password. If you continue to experience problems, contact the person who manages your network.}

I am quite sure it is the same as my windows live account, but it is not letting me in :x
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby shreader » Sun May 02, 2010 2:04 pm

OT: Hi Julian, Its good to see you again, I hope all is well :yesnod:

------------------------------------------------------

I backed up one of the test rigs yesterday w/ no problems/ hiccups. 198.8 GB in 4 hrs., 28 min.
The last backup (last week) using the v. 1 of WHS it took approx. 5 hrs.

I left the main rig backing up last night & its still whirring away (@ approx 55%), it has 633.7 GB of stuff.
The last backup (last week) using the v. 1 of WHS it took just under 17 hrs, I'm hoping this time (w/ v. 2) it'll be faster.
Software Director
User avatar
Posts: 6538
Joined: Mon Aug 12, 2002 2:25 am
Location: Huntington Beach, CA

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby yeshuas » Sun May 02, 2010 6:01 pm

Weird that Home Server Vail X64 formats part of the disk(s) as FAT32.

I still am not able to remotely connect to the dumb thing, and it is playing havoc with my other computers internet connectivity on the network.
Game Over!!!!!!!!
Image
ASUS Maximus V Gene MB
Windows 8 X64; Windows 7 X64; Windows 7 X86
Intel I5-3570K
16GB Corsair Vengeance Ram
eVGA GeForce GTX 550 TI
Corsair GS700 PS
1TB Seagate SATA 6.0Gb HD
Thermaltake Case
Software Development
User avatar
Posts: 5075
Joined: Wed Jan 17, 2007 3:29 pm
Location: Chicago, IL
Real Name: Daniel Schmidt

Re: Windows Home Server code name "Vail" Public Preview is now a

Postby shreader » Sun May 02, 2010 7:55 pm

I am able to connect locally but not over the internet.

My Remote Access is goofed up too & it keeps complaining/ blaming my router for the problem.
I've tried the repairs in remote access, opened the ports in the Server firewall & made sure the 3- ports (from previous WHS #'s 80, 443 & 4125) are forwarded, but still no joy here w/ that.

Have you tried a backup restore yet?
Software Director
User avatar
Posts: 6538
Joined: Mon Aug 12, 2002 2:25 am
Location: Huntington Beach, CA

PreviousNext

Return to Alpha / Beta Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests