A Digital Age Deserves A Digital Leader

VBPro error

Forum rules
This forum is meant for support of PRO Software only. PROnetworks reserves the right to edit any topic title to better explain the contents of a post. We also may move your post to a more suitable forum if necessary.

It may take our support staff up to 24 hours to respond to your problem. We appreciate your patience.

VBPro error

Postby adrie » Sat Jun 10, 2006 10:50 am

I installed VistaBootPRO. I have a Vista partition and a XP partition, on diffferent drives. I can start both Vista and XP through a BIOS bootmenu. I added the XP to the Vista boot manager with VistaBootPro.
I get an errormessage that "windows did not start correctly. Could not find the file \ntldr. status: 0xc000000f"
What now?

Adrie
PRO New Member
Posts: 2
Joined: Sat Jun 10, 2006 10:25 am
Location: Amsterdam

Postby jrfree1 » Sat Jun 10, 2006 11:28 am

Hi adrie and welcome to PROnetworks!

Sorry you are having difficulties with your boot configuration. I believe that the reason for this is due to the fact that you have been switching the Hard drive boot sequence from within your BIOS and have Vista and XP installed on seperate drives. When you change the boot sequence from within the BIOS you basically end up telling the OS that the drive you are booting from is the system drive and has all the core files needed to boot your OS on it. In this case, when you boot from Vista, it doesn't have the files on the system drive which are needed to boot into XP.

I haven't run into this issue before, but you might want to try copying your boot files from your XP system drive to your Vista system drive - mainly ntldr, NTDetect.com, and boot.ini - you may need to alter your boot.ini file here to point to the correct drive. As I have not done this myself, I can't guaranteee this will fix your problem, and perhaps someone else here has run into the exact scenario, but it is worth a try and shouldn't cause any difficulties in booting the way you are now even if it doesn't work.

When you get a chance, stop by our Introduction Area and introduce yourself :yesnod:
[html]<a href="http://vistamania.org" target="_blank"><img src="http://img116.imageshack.us/img116/1784/sig1pa4.jpg" alt="VistaMaNiA" border="0">[/html]
Image
PROfessional Member
User avatar
Posts: 3779
Joined: Mon Aug 30, 2004 4:24 pm
Location: Florida

Postby adrie » Sat Jun 10, 2006 12:44 pm

I copied my boot files from XP to Vista, changed the boot.ini and it worked. Perfect. The only problem now is that I have two boot menu's. The boot.ini bootmenu has to be adjusted, not big a problem. Thanks.
PRO New Member
Posts: 2
Joined: Sat Jun 10, 2006 10:25 am
Location: Amsterdam

Postby jrfree1 » Sat Jun 10, 2006 1:03 pm

adrie wrote:I copied my boot files from XP to Vista, changed the boot.ini and it worked. Perfect. The only problem now is that I have two boot menu's. The boot.ini bootmenu has to be adjusted, not big a problem. Thanks.


Glad it worked for you - and that it was an fairly easy fix :yesnod:
[html]<a href="http://vistamania.org" target="_blank"><img src="http://img116.imageshack.us/img116/1784/sig1pa4.jpg" alt="VistaMaNiA" border="0">[/html]
Image
PROfessional Member
User avatar
Posts: 3779
Joined: Mon Aug 30, 2004 4:24 pm
Location: Florida

Return to PRO Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron
cron