A Digital Age Deserves A Digital Leader

external HD question

external HD question

Postby Start Something » Fri Oct 30, 2009 3:49 pm

I recently purchased an External Hard drive from newegg. it's a 1 terabyte drive, and according to device manager on my computer, it is a Hitachi drive. I got it yesterday, plugged it into my laptop which runs windows 7 pro using eSata, and it seemed to work fine. however, about every 12 minutes it will make a peculiar 2 second long grinding noise. This grinding noise does not seem to affect performance or anything that i can tell. it is the same pitch as regular HD chatter. Ran different diagnostic tests and the hard drive passes. Not sure what this noise means, it's brand new, so is it defective or would this be normal? Any ideas greatly welcomed. I might call newegg or something, not sure.... not a real fan of having to pay shipping to send it back to them. It is a Fantom Disk Drive 1TB 16 MB cache 7200 RPM
Image
My Desktop: Intel Pentium D 930 3.00 GHz | 2.00 GB DDR2 SDRAM | ECS 945G-M3 Motherboard | MSI Nvidia GeForce 7300GT Video Card | 250GB SATA2 Hard Drive | Windows Vista Ultimate

My School Laptop: HP Pavilion dv5-1235dx | Intel Core 2 Duo T6400 2.00 GHz | 4.00 GB RAM | Intel Graphics Accelerator 4500MHD | 320 GB HDD | Windows Vista Home Premium (Soon to be Windows 7 Home Premium)
PRO Level 8
User avatar
Posts: 313
Joined: Sat Sep 18, 2004 12:44 am
Location: Seattle, Washington, USA

Return to Hardware and Customizing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron
cron