A Digital Age Deserves A Digital Leader

Boot .ini Addressing issue

Forum rules
Please start your own topic for support with problems you experience. Even if it appears to be exactly the same as someone else's problem, system configurations differ significantly. Thank you.

It may take our support staff between 24-48 hours to respond to your problem. We are a small business and strive to answer your questions as soon as possible. We appreciate your patience.

Boot .ini Addressing issue

Postby paintmodel » Sun Aug 08, 2010 1:41 am

I am getting closer to getting this to work. Using 7 ultimate 64 bit as default want to set up my old XP Pro for older programs. I seem to need to get teh address for XP correct, ssytem set up as below. Can anyone help me with correct sddressing for HD 3 partition 1.

Thanks.

G.B.
Attachments
HArd Drives.jpg
HArd Drives.jpg (204.28 KiB) Viewed 1642 times
PRO New Member
Posts: 2
Joined: Sun Aug 08, 2010 1:29 am

Re: Boot .ini Addressing issue

Postby NT50 » Sun Aug 08, 2010 5:59 pm

Code: Select all
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(3)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(3)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT


You have to change rdisk(#)<---IDE/Sata drive not disk(#)<------for SCSI drive
You hae to change in both locations
Dogs Have Owners; Cats Have Staff
PROfessional Member
User avatar
Posts: 8220
Joined: Sat Jun 19, 2004 4:46 pm
Location: Jackson, TN USA
Real Name: Jeff Replogle

Re: Boot .ini Addressing issue

Postby paintmodel » Sun Aug 08, 2010 10:23 pm

That did it, thank you very much! I'm not much of a DOS person.

G.B.
PRO New Member
Posts: 2
Joined: Sun Aug 08, 2010 1:29 am

Return to Windows Boot Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron
cron