A Digital Age Deserves A Digital Leader

ASUS P5Q3 and OCZ3P16002GK

ASUS P5Q3 and OCZ3P16002GK

Postby e to the x » Tue Dec 02, 2008 6:18 pm

What garbage this ASUS board is! I knew there was a reason why I didn't want another asus board after the last one. The QVL for this board has disappeared...I suppose that was smart of them considering there is not one set of DDR3-1600 RAM on the market that will run on this board!!

I've had to resort to running my 1600 RAM at 1333 just to get a stable windows environment. It passes memtest with these settings but cannot hold stable while running Prime.

UGHHHH! I have never been this aggravated before. Hopefully my requests for help at the OCZ support forums will get me answer as to how to get this memory to run smoothly.
sighhhhh

/rant
Image
~Main Rig~
Phenom II X6
GA-870a-UD3
8 GB Corsair DDR3-1333
eVGA 9800GT
WD Black 500 GB
WD Black 1 TB
WD Green 1 TB
Seagate 250 GB
W7 x64
~Audio Stream Rig~
Athlon XP 2000+
MSI Motherboard
1 GB DDR-400
SoundBlaster Audigy2
160 GB HDD
WinXP
PROfessional Member
User avatar
Posts: 3098
Joined: Mon Oct 18, 2004 5:55 pm
Location: Long Island, NY

Postby imnuts » Tue Dec 02, 2008 6:48 pm

Page 2-12 through 2-14 in the manual has the QVL for memory.
Image
PRO SUPREME
User avatar
Posts: 7457
Joined: Wed Mar 24, 2004 5:19 am
Location: Boothwyn, Pennsylvania
Real Name: Mark

Postby Grav!ty » Tue Dec 02, 2008 6:53 pm

You'll find the QVL on page 2-14 of the English Version Online Manual.

Image

This might be relevant: "* DDR3 1600 MHz or above DIMMs work only on the Orange slots for one DIMM per channel".
Image

"The great majority of mankind are satisfied with appearances, as though they were realities, and are often more influenced by the things that seem than by those that are." - Niccolo Machiavelli
PROfessional Member
User avatar
Posts: 15790
Joined: Tue Sep 14, 2004 5:22 am
Real Name: Graham

Postby e to the x » Tue Dec 02, 2008 7:58 pm

Well I was saying ti used to be right on the site...not hidden in the manual. You could click the QVL link and it would just open for you.

I'm not the only person who has had major problems with this board....i have resorted to running only 2 of the 4 sticks in the orange slots as well...
Image
~Main Rig~
Phenom II X6
GA-870a-UD3
8 GB Corsair DDR3-1333
eVGA 9800GT
WD Black 500 GB
WD Black 1 TB
WD Green 1 TB
Seagate 250 GB
W7 x64
~Audio Stream Rig~
Athlon XP 2000+
MSI Motherboard
1 GB DDR-400
SoundBlaster Audigy2
160 GB HDD
WinXP
PROfessional Member
User avatar
Posts: 3098
Joined: Mon Oct 18, 2004 5:55 pm
Location: Long Island, NY

Postby Grav!ty » Tue Dec 02, 2008 8:20 pm

You must be totally p'd off with them Steve. I wonder if there's any chance OCZ will exchange your RAM for a series that is known to work? They're really good with RMA's...not sure how they'd view your situation though.
Image

"The great majority of mankind are satisfied with appearances, as though they were realities, and are often more influenced by the things that seem than by those that are." - Niccolo Machiavelli
PROfessional Member
User avatar
Posts: 15790
Joined: Tue Sep 14, 2004 5:22 am
Real Name: Graham

Return to Hardware and Customizing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron
cron